Categorías: albisteak-berriak

Gaztaren Institutuak gazta eta esne gordinaren aldeko apustua egin du, berrikuntzarako ibilgailu gisa

Gaztaren Institutua oso espezializatuta dago esne gordinaren eta gaztaren inguruko prozesu teknologiko eta zientifikoetan, lehen mailako ekoizpen-sistemetan eta posizionamendu estrategikoan. “Bi elementu horiek unibertsalak dira, balio sozial, kultural eta ekonomiko izugarria dute. Enpresak horien aldeko apustua egin du etorkizuneko nekazaritzako elikagaien sistemaren eraldaketa bultzatzeko”, azaldu du Luisa Villegas Gaztaren Institutuko CEOak. 

Bere helburua kalitatezko gazta-ekoizpenei balioa ematea eta kalitate handiko gaztaren kontsumoa eta produkzioa handitzea da, balio-kate osorako modu jasangarri eta ekonomikoki bideragarrian. Horrela, hiru ildo estrategiko lantzen ditu: Zientzia, Teknologia eta Berrikuntza; Posizionamendu Estrategikoa eta Cheese Business Factory. 

Enpresa 2018an sortu zen, nazioarteko bazkideen hausnarketa estrategiko baten ondoren: sare global baten esperientziatik, Europan sede izanik, gazta eta esne gordina kokatzeko beharra ikusi zuten. “Uste genuen ezagutza eta balioa sortzeko aukera zela, eta, batez ere, teknologia- eta osasun-mailako adituen artean lotura bat ezartzeko aukera, ekoizleen eta erakunde publiko estrategikoen eta enpresa merkaturatzaileen behar globalak kontuan hartuta”, adierazi du Villegasek. Izan ere, Gaztaren Institutua SPRIren laguntzari esker sortu zen urte horretan, zehazki Ekintzaile-Txekintek programaren eta BIC Berrilan Gipuzkoaren bultzadaren bidez. 

Gaztaren Institutuak mota guztietako aholkularitza eskaintzen du, baita prestakuntza espezializatua eta I+G+B proiektuen garapena ere. CEOak azaltzen duen bezala, “une honetan kontinente desberdinetako erakundeekiko lotura eta proiektuen eta kontaktuen zorro garrantzitsuak erreferente egiten gaitu Nazioarteko Prospektiban”. Hala, mota horretako zerbitzuak eskaintzen zaizkie, besteak beste, esne-industriei, gaztandegiei, erakunde publikoei, prestakuntza-zentro publiko eta pribatuei, banaketa- eta logistika-enpresei eta ikerketa-zentro pribatuei edo teknologia-zentroei. 

Enpresaren proiektu nabarmenen artean, International Cheese Festival izeneko gaztaren inguruko nazioarteko ekitaldia nabarmentzen da. Bertan, hainbat jarduera egiten dira eta gaztaren nazioarteko lehiaketarik garrantzitsuena egiten da, World Cheese Awards, zeinaren Gaztaren Institutua Espainiarako idazkaritza teknikoa den. Gaur egun, lan “berritzaile eta ilusionagarria” egiten ari da Paraguain, bertako Industria eta Merkataritza Ministerioaren eta Caazapako Eskualdeko Gobernuaren eskutik. “Garrantzi oso interesgarria hartzen ari da Latinoamerikan, jakin-min berezia sortzen hasi baita beste herrialde batzuen artean, hala nola Brasil, Mexiko, Argentina edo Ekuador. Garatutako estrategiak transferitzea planteatzen ari dira eta esnearen sektoreari eta bufala esnea ekoizten duten arrazei lotuta daudenak Pilotu Proiektuaren laguntzarekin esperimentu gisa”, dio Villegasek. 

Etorkizunari begira, Gaztaren Institutua datozen 10 urteetarako plan estrategiko baten bidez ari da enpresa handitzeari ekiten. Gazta berrikuntza bereziko tresna gisa eta esne gordina eremu geografiko jakin bateko biodibertsitatearen enbaxadore onena izateko proposamena egitea du helburu. 

SPRI Taldeak laguntza integralaren bidez berrikuntza, ekintzailetza eta barne-ekintzailetza laguntzen ditu, ideiak merkatura modu arrakastatsuan irits daitezen. Aurrera, Basque Fondo, Bind 4.0, Ekintzaile edo Barnekintzailetza ekintzailetzarako laguntza-programen bidez egiten du hori.   

albisteak

Compartir
Publicado por
albisteak

Entradas recientes

Tres personas heridas en una colisión múltiple entre 10 vehículos esta tarde en la N-1 a su paso por Andoain

El siniestro ha tenido lugar esta tarde cuando un total de diez vehículos se han…

14 horas hace

Urdulizen atxilotu dute herriko atari eta saltokietan kalteak egin ondoren

25_0031 Urdulizen atxilotu dute herriko atari eta saltokietan kalteak egin ondoren Aurretik alkoholdun edarien botilaz…

14 horas hace

La Comisión Europea autoriza el uso del término «txakoli» de Bizkaia

Recientemente la Comisión Europea ha autorizado el uso del término «txakoli» para hacer referencia al vino que elaboran…

17 horas hace

El Gobierno emite una declaración de impacto ambiental desfavorable a la construcción del parque eólico Itsaraz previsto en Eskoriatza y Aramaio

La Dirección General de Evaluación Ambiental del Ministerio de Transición Ecológica español ha emitido una…

17 horas hace

El Athletic dice adiós a la Copa

El entrenador del Athletic Club, Ernesto Valverde, ha lamentado la eliminación del Athletic en los…

20 horas hace