Categorías: albisteak-berriak

Amaia Barredo, Simpar, Zelai Txiki eta Chacino jatetxeei “Eroski Onenak 2024 Laugarren Sariak”

PRUEBA

Amaia Barredok, Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza sailburuak, 2024ko Eroski Onenak Laugarren Sariak banatu dizkie Simpar (Santiago Compostela), Zelai Txiki (Donostia) eta Chacino (Caceres) jatetxeei. Sari horiekin, euskal kooperatibak eta Basque Culinary Centerrek jasangarritasunaren eta tokiko produktuaren alde egindako lana aitortu dute.

Ekitaldia Donostiako Basque Culinary Centerren egin da. Axel Smythek eta Claudia Merchanek (Simpar), Juan Carlos Carok eta Eva Hernandezek (Zelai Txiki) eta José María Martín Miguélezek (Chacino) bazkari bat prestatu dute euren lanekin eta sariak jaso dituzte.

Sariek horiek antolatzen dituzten bi erakundeen balioak aitortzen dituzte: elikadura osasungarria sustatzea, tokiko produktuan zentratua eta hurbiltasunekoa, ingurumen-jasangarritasuneko irizpideekin eta praktikekin. Era berean, Basque Culinary Centerreko tituludunen talentua sustatzeko «baterako ahalegina» nabarmendu dute, «elikaduraren eta gastronomiaren esparruan aldaketarako eragile gisa».

Axel Smyth eta Claudia Merchán saritu dituzte Galiziako tokiko produktuak erabiltzeagatik, tradizioa eta modernitatea uztartuta. Donostiako Zelai Txiki jatetxean, Juan Carlos Carok eta Eva Hernandezek praktika jasangarriak garatu dituzte egur-labeekin eta pelletekin energia berriztagarriaren iturri gisa, hondakin organikoen konpostatu-sistemak inplementatzeaz gain.

José María Martín Miguélez sukaldaria ere saritu dute, Chacino de Cáceres jatetxean Extremadurako hestebete tradizionalen zaporeak islatzen dituzten landare-produktuak sartu baititu. Miguélez Basque Culinary Center 2024ko 100 talentu gazteen zerrendan sartu zuten, eta «ikuspegi berritzaile eta iraunkorragatik» saritu dute.

Hiru proiektu sarituek esperientzia gastronomiko bat eskaini diete ostiral honetan nekazaritzako elikagaien balio-kate osoko ehun bat figurari, ekoizleetatik hasi eta banaketaraino.

Joxe Mari Aizega BCCko zuzendariak nabarmendu duenez, sari hauek agerian uzten dute erakunde honek eta Eroskik «tokiko produktuari, iraunkortasunari, osasunari eta berrikuntzari balioa emateko duten konpromiso sakona». Rosa Carabel Eroskiko zuzendari nagusiak Mondragon Korporazioaren eta BCCren banaketa-enpresak «hurbileko gastronomia jasangarria» sustatzearen alde egindako apustua azpimarratu du, «tokiko produktuari balioa emateaz gain, berrikuntza ere bultzatzen duelako».

albisteak

Compartir
Publicado por
albisteak

Entradas recientes

Rescatado el conductor de un camión que se ha incendiado tras verse involucrado en un accidente en la autopista AP-8 en Irun

24_0625 Rescatado el conductor de un camión que se ha incendiado tras verse involucrado en…

7 horas hace

Gizon bat atxilotu dute Gasteizen pertsona bati erasotzeagatik eta lapurtzeagatik

Ertzaintzako agenteek gazte bat atxilotu dute gaur goizaldean kalean oinezko bati lapurtzeko eraso egiteagatik. Biktima…

7 horas hace

BAFFEST Emakume Argazkilarien Festibala Bilbora iritsi da ia 10 urteko ibilbidearen atzera begirakoa eskaintzera

PRUEBA Barakaldon, 2016. urtetik urtero-urtero egin den BAFFEST Emakume Argazkilarien Festibalak BAFFEST BIZIRIK ekimena…

13 horas hace

Barakaldoko Landabeko haur-parkeak estalki zirkular bat izango du, jolasak euritik babesteko

PRUEBA Barakaldoko Udalak lanean jarraitzen du urte osoan zehar jolastu eta gozatu ahal izateko…

13 horas hace

‘Los ingenieros en España. El nacimiento de una elite’ liburua Zientzia, Ingeniaritza eta Arkitekturako monografiarik onena

PRUEBA   Espainiako Unibertsitateko Argitaletxeen Batasunak (UNE, Unión de Editoriales Universitarias Españolas) deituta eta…

13 horas hace

Scape Room batek aukera emango die gazteei ludopatiaren arriskuei buruz sentsibilizatzeko

PRUEBA Ekimena Los Hermanos parkean egongo da, CISen topalekuaren ondoan, azaroaren 20tik 24ra, goizez…

13 horas hace