Categorías: albisteak-berriak

Amaia Barredok Gasteizko Ardoaraba azokako «Summun-Ardoaren hitza» jardunaldia inauguratu du

PRUEBA

  • Euskal administrazioak Arabako Errioxako ardo guztiei laguntzea.
  • Gasteizko Villasuso jauregian

Amaia Barredok, Eusko Jaurlaritzako Elikadura, Landa Garapen, Nekazaritza eta Arrantza sailburuak, «Summun-Ardoaren hitza» jardunaldiari hasiera eman dio Gasteizen, Ardoaraba azokan, Hazi Fundazioaren laguntzarekin, Arabako Errioxako ardo guztiei administrazioak emandako laguntza eta lankidetza publiko-pribatuaren beharra aipatuz.

Jose Ignacio Jungitu enologia eta aurkezleak galdetuta, Amaia Barredok «premium» ardoak azpimarratu ditu mahastien, upeltegien eta enologiaren laborantzari eta zainketari dagokienez, baita tokiko eta nazioarteko merkaturatzeari dagokionez ere.

Patricia García, Gasteiz On merkatarien elkarteko presidentearekin, eta Raúl Pérez Iratxeta sailburuordearekin batera, Barredok Pedro Ruiz “Bodegas Aiurri”, Lezan kokatua, eta Tao Platón, “Bodegas Bideona”, Eskuernaga, entzun ditu Gasteizko Villasuso Jauregian.

Bi upeltegiek tradizioa eta modernotasuna uztartzen dituzte mahastizaintza iraunkorraren barruan, mahasti historikoak berreskuratzen dituzte eta kalitate handiko ardoak ekoizten dituzte.

Era berean, zehaztu da Bastidako uzta-biltzaile talde batek, Telmo Rodriguez´en babesarekin, proiektu berezi bati ekin diola, Bastidako mahastiekin duen ikuspegia eta lotura islatzen duen ardoa sortuz. Eskualdeko ardogintza-ondarearekin lotura handia duen enologo ospetsuaren eta tokiko ekoizleen arteko lankidetzak tradizioa biziberritzen du, Arabako Errioxako mahastizaintza- eta ardogintza-praktiken dinamismo berri batekin.

Mahai-inguruan prozesuaren erronkak eta lorpenak aipatu dira, baita belaunaldien arteko ezagutzaren transmisioaren balioa ere.

Frederiz Galtier, Bruselako Munduko Lehiaketaren ordezkaria, eta Sylvain, Wine Space enpresakoa, izango dira arratsaldeko saioko protagonistak. Bertan, mahastizaintzaren eta ardogintzaren sektoreak gaur egun dituen joera nagusiak nabarmenduko dira, sektoreko ekitaldi handien esperientzia oinarri hartuta, bereziki Bruselako Concours Mondial (CMB).

Wine Space, CMBko bazkide den Bordeleko enpresa gaztea, ardo sarituen dastaketaren protagonista izango da (Arabako Errioxa eta Txakolinak). Adimen artifiziala erabiltzen duen abangoardiako teknologia konektatu bati esker, dastatze honek tradizioa eta berrikuntza teknologikoa uztartzen dituen esperientzia murgiltzailea eskainiko du.

albisteak

Compartir
Publicado por
albisteak

Entradas recientes

Laudion atxilotu dute drogarekin trafikatzeagatik

Ertzaintzak 34 urteko gizon bat atxilotu du Laudion, osasun publikoaren aurkako ustezko delitu batengatik. Lonja…

11 horas hace

Gizon bat atxilotu dute Basaurin, herritar bati arma batekin mehatxu egiteagatik eta agintaritzaren agenteen aurka atentatua egiteagatik

Ertzaintzako agenteek 38 urteko gizon bat atxilotu zuten atzo arratsaldean Basaurin, pertsona bati pistola batekin…

14 horas hace

Donostia, Gizarte Ekonomiaren Abangoardiako Hubaren egoitza

binary comment Aurkezpen ekitaldia Miramar Jauregian egin da Donostiako Miramar Jauregia aukeratu du Gizarte Ekonomiaren…

17 horas hace

Mariakak bere barne kudeaketa eta finantzak sendotu ditu Hazinnovaren eskutik – SPRI

Cuchillas y Discos Industriales Mariaka Laudioko (Araba) enpresa bat da, eta 60 urte baino gehiago…

17 horas hace

Marijo Pagalday (Mondragon Korporazioa): “Gure helburua balio kate osoa hartzen duen 360º digitalizazioa eskaintzea da”

Mondragon Korporazioko Ingeniaritza eta Zerbitzuen sailak irtenbide integralak eskaintzen ditu enpresa, administrazio publiko eta pertsonentzat,…

17 horas hace

300 saltokik parte hartuko dute ‘Gure Donostia’ ekimenean, erakusleihoak apaintzeko

Egun hauetan Danborradarekin zerikusia duten esaldi ikonikoak erakutsiko dituzte San Sebastian eguna dela eta, herriko…

17 horas hace